GOTT NYTT ÅR!!!

En kort summering av året skulle lyda SKIT!!! En lite längre mer ingående blir nog...

Året började bra och allt kändes kanon... Jag mådde bättre än jag gjort på länge... Men framåt hösten förändrades allt... Morfar blev sjuk... Mycket sjuk, Erika fortsatte missköta skolan.... Bråk med R blev värre... F försvann ett tag... Men dök sen upp igen dock fick jag reda på diverse mindre trevliga saker han varit med om men som jag hoppas han får ordning på och han vet att jag står här... Ekonomin blev bara sämre och sämre... Och tillsist kollapsade den.... :( Men det hoppas jag att det nya året reser ut:)

Lite höjdpunkter dock...

1. Göteborgsresan! Såg staden från en helt annan vy än tidigare och Älvsborgs fästning var väl typ det bästa jag varit med om på länge...
2. Att vänskapen med min älskade babe Tina blev ännu djupare och närmare... Älskar dig gumman!!
3.  Malmö Arena... Vilket bygge!!!
4. Stödet från alla vännerna under de jobbiga tiderna!
5. Att jag äntligen fått sagt till F vad jag tycker och inte bara gett pikar.... Utan sagt det rakt ut...
6. Att jag fått kontakt med Sussi, mammas kusin igen och därigenom träffat Kenneth=)

Doc e det här bara ett par av årets höjdpunkter... Och de är inte listade i någon speciell ordning :)

Nej nu ska jag ner i källaren igen så jag blir klar :P Ha ett riktigt gott nytt år och så hörs vi nästa år =)

Puss och kram 

Sista arbetsdagen det här året:)

Ja så var det den 30 december... Dags att jobba de sista timmarna det här året :D

10-17.30... ganska lagom *ler* Men lite trist att jag åkt på alla stängningar innan en helg bara *Hehe* Men men någon ska ju ha dem oxå;)

Igår gick mitt älskade strykjärn sönder *snyft* Får eventuellt låna Tinas :) Tack babe!

Sen får jag väl offra på mig ett nytt eller så :S Hade jag vetat det hade jag ju önskat mig ett i julklapp...

Äntligen ljusnar det ute... Trodde inte det skulle hända idag *Hehe* Vill ha ljusa morgnar och ljusa kvällar... Sommar året om =) Ja tack ;) Fast nej visst e det ganska skönt att ibland få kura ihop sig isoffan och tända lite ljus (Så länge man inte håller på att bränna ner lägenheten *hehe*)

Nej dags att göra vid sig och sen gå till alla de där 7 barnen som e på jobb idag *Hehe*

Tjingeling!

Godmorgon, godhej eller något...

Så var det så ny vecka igen... Nya friska tag iaf i två dagar nu och en sen... *hehe* Tycker det e ganska skönt med de här "stympade" veckorna:D Man hinner liksom vila upp sig lite grand... Upptäckte på schemat att det inte var folk förrän 7.15 idag så jag och Lotta löste det...Jobbar till 15 idag och sen e det ut med sista reklamen... Bör hinnas med innan det e alldeles mörkt:) Tycker det e så skönt att det äntligen börjar bli ljust lite längre på kvällen =)

Matchen igår har ajg redan lämnat... Lämnar den (Nästan) helt utan kommentarer... Fast nog tycker jag det var fel spelare som fick priset som bäste spelare i Malmö :S  Ett hån mot de som gjorde det bra...

Städade som en galning igår... *ler* Och lyckades få ordning något så när i stora rummet och köket... Så skönt att slippa stiga upp till massa disk *ler* Så än så länge funkar mitt system :D

Nej om man skulle ta och göra något vettigt nu innan man ska göra vid sig? Typ fortsätta styka... Hinner väl med ett påslakan eller två... Ju mer desto bättre för då slipper jag det ikväll=)

Tjingeling!

Arg...

Jag brukar inte hetsa upp mig men herregud... Det som hände på Malmös träning igår tar nog priset... Att ni ens kan kalla er supportrar! Man stöttar för fan i vått och torrt... Må så vara att Malmö kanske spelar ett år till i allsvenskan... So what ärligt talat??? Tror ni verkligen det blir bättre av att ni går och kallar dem HUNDAR??? Akta er så ni inte åker dit för förtal eller påhopp!!!

Håller med Eriksson... Kasnke inte i allt men i mycket... Man behöver inte en massa skit när man redan vet att saker och ting inte stämmer... Men alla ni "mogna" som slänger saker mot dem och skriker diverse saker efter matcherna... Tack för att ni ser till så att sprickan mellan spelarna och supportrarna blir oöverstiglig... Vi är väl i det här tillsammans??? Eller?

Oh... Nu fick jag ut lite men... men

Nu till roligare... Eller tja kanske inte... saker... HAN hörde av sig... tyvärr inga roliga nyheter den här gången heller...  Ont i magen... Men förhoppningsvis tar han sig ur den här härvan oxå...

Nu e det dags att göra vid sig =)

Tjingeling!

Brolle

I natt har Brolle sovit här hos mig och jisses... Det var ju en upplevelse om man så säger *hehe* Inte en lugn stund har man haft... Han e verkligen överallt och ingenstans... På samma gång!!! Men nu har han åkt så när kaffet e uppdrucket blir det nog ett bad oc hsen sortera reklamen och sen eventuellt gå ut med den eller så ser jag till och få städat här hemma... Malin bjöd upp mig dit i kväll... Känner mig ärligt talat lite osocial just nu gumman... Har nog varit FÖR social i juldagarna *hehe* Behöver varva ner i lugn och ro känns det som =)

Märker att jag kommit av att blogga lite... Just nu e det ganska mycket fotografering av möjliga oc homöjliga motiv som gäller, även om det faktiskt inte heller varit så mycket av det på sistone...

Men jag ska försöka bättra mig... Tänkte sätta in lite av bilderna från jul här... Vill ni se fler så rekommenderar jag 
http://esenese.bilddagboken.se/p/main.html?  Och snälla kommentera gärna bilderna=)

Tjingeling!

     

      




Avslutar med en bild på fyra generationer... **ler*

Juldagarna...

Julen har varit så himla skön... Inget stress, inga sura miner utan bara glatt och härligt humör... Precis så som man drömmer om att det ska vara:)

På lillejul skulle ju jag och Tina sitta här och mysa men det slutade med att Camilla och Kristian oxå kom... Och sen ringde Erika och C och K hämtade henne... Så det blev en riktigt mysig kväll:) Och jag fick ett infall när Tinao hc jag var på Willys... Jag färgar håret rött... Har haft det förr men jisses... Det här blev nog ändå lite rödare än sist :P *HehE* Tina skrattade så jag trodde hon skulle tappa andan.... *skratt*

På julaftons morgon vaknade och jag Erika ungefär5 vid halv nio... Gick upp åt lite ris a´la malta och bara mös. PAckade ner det vi skulle ha med oss och slog in julklapparna klart...  Vid 11 kom Jan och hämtade oss och vi åkte till mamma... Vid 12 var det sillunch, ur mysigt... Sen åkte vi en runda till kyrkogården och sa God Jul till morfar... Ofattbart att hjärtat e lika fint ännu.... Sen åkte jag bort till Daniel för att lämna hans julklapp samt Astrid och Sunes... Fick fler av dem....

Erika såg Kalle hos sin pappa och jag löste sudoku under tiden Jan och Tim såg det hos mamma :P Sen kom Nettan med Erika och efter ett tag blev det mat... =) Det skrattades och pratades en del....

Efter maten spelade vi lite yatzy och bara tog det lugnt...

Julklapparna delades ut och efteråt såg vi Mamma Mia.... Den var väl sådär... Inte som jag väntat mig direkt... Trodde ärligt att den skulle vara bättre, men den var inte direkt dålig... Men ingen WOW film heller... Sen såg vi lite på Robert Gustafsson "Fullpackat"... Han e verkligen sanslös den där grabben!

Juldagen.... Vaknade ganska sent... Inte ens mormor var uppe förrän efter nio :) Åt frukost.... Försökte mig på Tims hemmabio system, men GRRRRRRRR..... Dumma det.... Spelade yatzy och sen åkte Erika till Rikard... Var bara en allmän mysdag och på kvällen blev det bingo igen =)

Idag e det då tvätt och sånt trist men det e två lediga dagar till *jippi*

Hoppas ni haft en underbar "julhelg" och att ni inte ätit allt för mycket av julmaten=)

Det enda som oroar e att HAN inte hört av sig sen förra måndagen eller så... Men men... kan vara mycket att stå i nu i juletid... Det kommer väl hoppas jag!!!

Tjingeling!


Lillejulafton!

Ja så var det julafton imorgon... Hmmm... Vart är julstämningen då???

Ska ner på stan med mamma och Milla snart... Trevligt:) Ska fixa klart alla julklapparna :S Kan bli... Hmmm... Spännande att se om jag hinner klart allt;)

Sen kommer min älskade babe ikväll:) Ska bli mysigt att bara sitta ner och bara finnas ett tag:)

Nej nu ska jag ta ett bad!!!

Tjingeling!

Helgen

Den har väl inte varit så hemskt rolig som jag förväntade mig men det allra mesta beror på en viss R... Egentligen så e det visst så att människor kan förändras, men i det här fallet tvivlar jag... Personen gör allt för att köra över mig och jag tror ärligt inte en sekund på hans motiv, då jag vet att det itne alls e han som tar det... Så jag ska jobba fram ett papper innan något annat händer... Får prata med Jan... Han kan det här =) Pratade förövrigt läääääänge med J_an igår och det var det absolut bästa samtal jag haft på länge =) Tusen tack för hjälpen! Så efter jul ska det nog bli ordning på torpet=) Kanske att man då kan se saker på ett annat sätt oxå... Älskar er mamma och Jan!

Iaf en kort summering=)

Fredagen bestod av massa pepparkaksbak =) Och mys... Helt underbart var det... Lördag var det tvätt *blä* och sen bort till mormor som bjöd på gudomlig mat och ett underbart sällskap :D När vi kom hem hade vi även plockat upp Jocke=)

Söndag... "Erase and rewind" så enough said om den...

Nu ska jag göra vid mig för att kunna komma iväg på jobb... Tror inte vi e så många barn och kanske att det blivit fler dropp men vi hörs kanske senare... Ska städa och stryka (Som vanligt) när jag kommer hem men det blir inte så mycket av den varan i morgon ju för då kommer Tinis:)

Om vi inte hörs innan så får ni ha en RIKTIGT GOD JUL!!!!!

Sverige- Tjeckien

Var iväg och såg Tre Kronor krossas utav Tjeckien igår... Det var dock trevligt att vara tillbaka i Arenan och se på lite hockey... Fast visst uindrade man om Bent-Åke låtit Malmöspelarna dra på sig tröjorna emellanåt... Det var ganska bedrövligt spel och man var itne direkt på tå matchen igenom... Men skönt att slippa stå där med hjärtat i halsgropen typ...

Stängning idag och när jag kommer hem e min älskade Erika här :) Så underbart att ha henne hemma igen:)

Ekonomin e precis som vanligt åt helvete men det reder nog upp sig om ett år eller så... Fast just nu känns det sjukt länge:( Någon som har typ en massa pengar att låna ut till mig ett tag???*skrattar*

Nej nu e det dags att göra vid sig... Ska snart iväg...

Tjingeling

Jordbävning!

Ja jo mycket ska man då vara med om... Och allt kommer så klart på samma gång... Imorse steg jag upp och skulle städa lite innan jobb. Ringde till Tina precis som vi bestämt och låg kvar för att dra mig lite. Klockan 6.10 gick jag upp och satte mig som vanligt vid datorn. Cirka 6.20 hör jag ett dovt muller och tänkte: "Jaha, nu har tvättmaskinerna i källaren verkligen fått spatt!!" Men det fortsatte och sen började det skaka... Jag hann tänka både att det var något som hänt utanför med tanke på att här var både blinkande blåljus och bärgningsbil i natt och tanken var att de kanske skulle sanera något... Nästa tanke blev att Ufon hade invaderat oss, men inget av det här verkade realistiskt och jag tänkte... Jordbävning... Nej det kan itne stämma...

Helt plötsligt kändes det i någon sekund som om jag blev tyngdlös och jag var beredd på att vibrationerna i väggar och golv var så kraftiga att golvet skulle dela på sig. Jag såg mig omkring men såg inget som rörde sig men kände det där jag skumpade fram på datorstolen. Satt som i trance och inte förrän det blev kusligt tyst kom jag mig för att resa mig upp... Men då var jag så orationell att jag bara gick fram och tillbaka och sen hörde jag på radion och upptäckte då att jag itne varit ensam om den här upplevelsen... Då började jag skaka och undrade hur det var med Erika som e hos Rikard... Vågade knappt ringa av rädsla för att höra henne alldeles skärrad... Men den lilla filuren hade sovit igenom hela saken...

Det var såklart det stora samtalsämnet idag och jag tror det e viktigt... Folk blev chockade och måste få prata av sig...

Usch nu ska jag försöka sova... Känns inte som om man vill lägga sig men har man något val??? Lite smått orolig e jag...

Annat som hänt idag... Ja Erika var hos optikern och det blir glasögon för hennes del... Kanske itne till hundra procent alltid men för det mesta... Söt hon kommer att bli:) Ännu sötare tror jag faktiskt=)

Nej natti på er!!

Tjingeling!

Usch och fy

Kommer nog att skriva av mig i andra bloggen senare eller imorgon... Och då kommer det nog att kräkas rejält... För så som jag känt idag har jag aldrig känt tidigare...

Vad är en vän för er? Ni som läser min blogg dagligen??? Berätta... Handlar det om vem som kan ta sig till vem eller handlar det om något mer? Jag vill bara veta lite sådär allmänt vad vänskap betyder för människor...

För mig är en vän:
* Någon som finns där i vått och torrt
*Någon som stöttar...
*Någon som genom ett simpelt ord kan få en att skratta
*Någon som itne behöver en massa ord för att trivas i ens närhet, utan bara finns där ibland.
*Någon som man kan anförtro saker...
*Någon som tar sig tid och har ork att se att någon annan mår dåligt en dag...
*Någon som kan göra något utan att förvänta sig något igen...
*Någon som låter en hjälpa i svåra tider..

Såna vänner ska man vara rädd om och jag har en hel del!! Älskar er allihopa ska ni veta...  Tack för att ni har orkat lyssna trots att ni har era egna problem!
Tina, Kenneth och Daniel... Idag vet jag itne vad jag hade gjort utan er!!! Och Anne, pappa och mamma... Älskar er mer än ord kan säga!!!

Tjingeling!

Lördag

Och tvättdag såklart... *ler*

Tim har sovit här i natt och det har gått superduper bra... Han somnade superbra och nej du gubben det här gör vi om ;)

Nu ska jag snart ner i källaren och sen ska vi gå ner till mamma för att äta frukost... *ler*

Begravningen... Den var så himla fin... Morfar hade gillat den... Jobbigt var det men samtidigt så skönt för nu vet man verkligen att han har det bra...

Tack alla mina älskade vänner för allt stöd den här jobbiga tiden!

Tack Kenneth... Tina... Lena... Tessan... Daniel... Cajjo... Anna... F... Och alla ni andra... Önskar jag kunde ta ner månen till er=)

Ha en underbar dag... Tjingeling!


Sigurd "Sigge" Nilsson

Usch så är då dagen kommen... Dags att ta ett sista farväl... Har sovit oroligt i natt oc hvarit mer eller mindre vaken sen 5... Han kunde inte komma ner ikväll... Lite trist men jag förstår helt klart...

Morfar... Älskar dig!!! Och jag gråter redan!

Eventuellt

Sista arbetsdagen för den här veckan... Bävar riktigt inför imorgon... Ont i magen, illamående osv...

Usch ska hoppa in i uschen nu e det tänkt... Sen ska jag städa lite till i köket innan det e dags för jobb... Blir ett väldigt kort och trist inlägg men kommer nog mer senare...

Tjingeling!

Förkyld=(=(=(

Igen... Djävla skit... det tycks aldrig vilja släppa...

Och ja jag e hemma ännu ;) Börjar 10.30 :S Ska jobba till 18.15 så får lite extra sovmorgon...

Har faktiskt fått någorlunda ordning i köket den här morgonen =) Känns som om man först nu orkar ta sig för vissa saker... Tänkte ta ett foto då allt e färdigt därute =) Med pynt och allt... BLir nog senare ikväll *ler*

ÄUsch i övermorgon kommer den dagen jag fasat för... :S Vill verkligen itne.. .det blir så definitivt då... Kalla mig gärna omogen och tramsig men det här e så grymt jobbigt och jag vill inget annat än ha min morfar hos mig nu och förklara för honom att jag älskar honom av hela mitt hjärta...

Usch jag klarar det fortfarande itne... Att tänka på honom så intensivt.,.. Då kommer tårarna...

Älskar dig morfar...

(Måste sluta skriva nu annars finns det risk att jag förstör tangentbordet med mina tårar)

Tjingeling!

Utbildning

Jag fick uppskov med uppsatsen som tur var... Har väl skrivit cirka en halv a4 sida och vi ska ha skrivit runt 3... :S Men så fort begravningen e över ska jag ta mig i kragen och göra det klart... Så helgen lär gå åt...

Ska iväg till Staffanstorp med pappa och Anne idag... :) Trevligt värre... Ska införskaffa skor och eventuellt en tröja eller liknande till på torsdag. Känns som om ekonomin just nu e det största problemet eftersom jag ska betala tillbaka på mitt bostadsbidrag oxå... Aja det ska nog gå trots allt... Blir jobbigast nu när det e jul bara... Hade ju räknat med de pengarna men men får väl handla julklappar på julafton *Hehe* Det ordnar sig säkert... Brukar göra det=)

Tänkte städa lite innan det e dags att ge sig i väg därav e jag uppe en timme tidigare än vad jag egentligen behövt...

Så nej tänk om man skulle ta och göra lite nytta *ler*

Ha en bra start på veckan!

Tjingeling!

Halva dagen

Har gått och faktiskt har jag klarat av hälften av grejerna *hehe* Eller nästan iaf...

Varit ute med reklamen och e halvfärdig... Ska ner i källaren oc hta upp tvätten nu tänkte jag och sen ta resten av reklamrundan så det blir klart=)

När folk ska prata med mig så uppskattar ajg om det itne görs i gåtor;) Ni får gärna säga rakt ut att där oc hdär tyckte jag att du skrev lite konstigt vad betyder det? Eller Wow, träffar du så många?? Men säg itne en sak och sen bara lämna det för det känns så oseriöst... =) Men lämna kommentarer hoppas jag att ni gör... =)

Och bara för att klargöra... Nej jag träffar inte någon grabb för tillfället... eller tja jo lite då och då;) Men det e EN inte flera=) Så nu har jag nog klargjort vad några undrat över=) Undrar ni över vem någon e så släng iväg en kommentar eller mail och fråga istället för att komma med halvfärdiga pikar=)

Hoppas att ni förstår vad jag menar;)

Tjingeling!

Söndag

Och en massa som ska göras idag... Fortsätta julpyntet och renbädda...  Skriva lite på uppsatsen.,.. Som jag tack och lov har fått lite uppskov med men som ändå måste göras klart så småningom... Så plugga, och julpynta och ut med reklam... min söndag... =)

Veckan som kommer innehåller:

*Julpynt
*Åka till Staffanstorp med pappa och Anne
*Skriva
*Läsa
*Begravning
*Jobba
*Julklappar
*Hälsa på mormor och mamma
*Lägga pussel med Anne (Efter begravningen)
*Julpysselkväll på fredag... Någon som vill vara med???

Ha en bra söndag...

Tjingeling!

Äntligen!

Börjar jag komma i julstämning... Håller på att städa och pynta för fullt... Lär inte bli klar i kväll och kanske itne imorgon heller men inom det snaraste så=) Här kommer iaf lite bilder på hur mitt vardagsrum e pyntat för tillfället=)

Ska bara starta lite julmusik så e det nästan perfekt... Perfekt vore förstås om Han vore här under andra omständigheter än de som råder just nu :(

Men men håll till godo=)

Haha... Jocke berättade precis att tåget som Malmö åkte med upp till Huddinge fastnade och det fick komma ut folk och skära loss det *hehe* kanske därför det inte funkade för grabbarna;)








Grattis till Tessan och Jörgen som gift sig idag=)



Just nu...

Känner jag mig lite förvirrad... Vet inte riktigt hur jag ska förklara heller... Han sa vissa grejer som fick mig att hoppas fast jag vet att jag itne borde och egetnligen itne vill hoppas heller... Börjar dock tro att jag e känslokall i vissa lägen...Eller så är jag bara otoligt och ofattbart(???) förstående! Fan, fast jag ville gråta ett antal gånger, så gjorde jag inte det... Jag bara nickade instämmande och förstående... Grät inte ens sen... Borde ha skrikit och gråtit som fasen när jag såg honom men istället infann sig ett lugn och jag mådde super bra... Vad fasen har häntm ed mig?

Förvirrat? Jotack jag vet...

Annars då? Jo idag flög jag upp ur sängen klockan 5.45 och var stensäker på att jag skulle öppna *hehe *Tog ett tag innan jag varvade ner och insåg att det faktiskt var lördag :P

Somnade i soffan vid halv åtta igår och sov där till 00.45... Sen gick jag in i sängen oc hsov vidare till 5.45... Tror jag fått tillräckligt med sömn faktiskt *hehe*

Nu e det dags för tvätt :( Blä... Men måste göras och det e massor den här gången eftersom jag inte tvättat på två helger :S

Ha en underbar lördag... Det ska jag försöka ha med massa funderingar och julpynt...

Tjingeling!

Försöker...

Komma tillbaka i gamla rutiner igen... Inte det lättaste kan jag säga... Morfar var en stor del av mitt liv och jag har verkligen itne vant mig vid att han itne finns där mer... Men visst e det en stor lättnad både för honom och för mormor eftersom det enda sen hans stroke varit tufft för dem båda... Han har haft ont och hon har tagit hand om honom... Jag hoppas bara att jag någon gång får uppleva den närheten och kärleken som fanns mellan dem... För må så vara att de skrek på varandra och svor åt varandra i tysthet, men det jag såg de sista agarna av morfars liv rörde mig något enormt... Hur morfar tittade på mormor och hur hon hjälpte honom in i det sista...

Älskar dig morfar och hoppas du har det bättre på andra sidan...

Och jag älskar min mormor också... Så mycket så det gör ont!

Och ett litet visdomsord till alla där ute... Ta hand om era nära oc hkära... Skjut aldrig upp till imorgon vad du kan göra idag...

Stor kram

Sov gott morfar!

330106-081130

Älskar dig morfar och hoppas du fått ro nu!!

Det här är anledningen till att jag inte uppdaterat så mycket på sistone... Har helt enkelt inte orkat... Har varit hos morfar och vakat på sjukhuset...

Kommer nog att bli lite sparsamt med bloggandet den nästkommande tiden... Hoppas ni har överseende med det... Och tack alla underbaringar för allt stöd!!! STORA KRAMAR på er! Älskar er alla mina vänner!